Nieuw dekseizoen, aanvang inloopspreekuur

Het nieuwe dekseizoen staat voor de deur! De eerste veulens zijn geboren en er zijn zelfs al weer merries drachtig gescand.

Vanaf 15 maart kunt u, net als vorige jaren, tussen 09.00 en 09.45 uur uw merrie laten controleren op hengstigheid c.q. dracht op ons KI Station zonder daarvoor een afspraak te hoeven maken. Ook op zaterdag en zondag en de feestdagen zijn wij aanwezig.

Wij kunnen in principe met alle hengsten, waarvan het sperma verzonden wordt, merries insemineren. Het verse sperma van hengsten, die in Nederland ter dekking staan, kan over het algemeen ’s morgens op tijd besteld worden. Het wordt dan dezelfde middag geïnsemineerd. Vaak kan dat aan huis. Als u kiest voor een hengst uit het buitenland kan het zijn dat het sperma een dag vóór de inseminatie besteld moet worden en misschien ook wel vooraf betaald moet worden. Het is verstandig de leveringsvoorwaarden van deze hengsten tijdig door te lezen.

Bij het gebruik van diepvriessperma kan de merrie tijdens de hengstigheid bij ons gestald worden. Wij stellen het op prijs wanneer uw merrie correct geënt is tegen influenza.

Wij adviseren u ook graag over embryo spoelen en transplantatie. Aarzel niet contact op te nemen.

Coronamaatregelen:

Wij vragen u de geldende corona maatregelen in acht te nemen. Dit betekent op ons bedrijf:

– ten alle tijde voldoende afstand bewaren tot andere personen en paarden

– 1 begeleider per dier  (merries met veulens kunnen dus begeleid worden door 2 personen).

– dier(en) van 1 eigenaar kunnen tegelijk in de stal/voelbox

– de volgende klant wordt verzocht buiten te wachten met het afgeladen paard

– wachten met afladen tot degene die vóór u is, naar binnen gaat.

– er kan geen gebruik gemaakt worden van de kantine

Rhino

Paarden mogen op dit moment vervoerd worden.

Kom a.u.b.  niet naar ons station als uw paard verkouden is of koorts heeft (boven 38.2 graden) of als er mogelijk contact is geweest met zieke dieren

Het is niet toegestaan uw paard met andere paarden te laten ‘neuzen’  of te schouwen op ons terrein of in de werkruimte.

Wij verheugen ons op uw komst.

 

Team de Peelkant