Icanta

Fokproduct Icanta (Andiamo x Cantos) 2e in Hendrix competitie

Bron Paardenkrant-Horses.nl – “Het niveau was heel hoog dit jaar”, zei Teus van de Brink, die samen met de hoogzwangere Annemarie Poels de paarden beoordeelde, over de vierjarige springpaarden in de finale van de Hendrix Competitie op de Centrale Keuring van Limburg in Kronenberg. Van de Brink en Poels gaven de hoogste punten aan de merrie Isabella HX (v. Diamant de Semilly) onder Tim van den Oetelaar. Daarmee won een paard van Stal Hendrix de competitie. 

Isabella HX (mv. Libero H) is gefokt en in eigendom van Stal Hendrix. “Deze merrie heeft heel veel vermogen, toont veelt kwaliteit op de sprong en sprong met een mooi gebruik van het voorbeen”, aldus Van de Brink. Ook de nummer 2 is in bezit van Stal Hendrix. Deze Icanta (Andiamo x Cantos x Mermus R), gefokt door J. Pen, heeft er volgens Van de Brink abnormaal veel in. Christina Kallmert reed Icanta. Op de derde plaats kwam Ibor (Univers Theod x Indoctro x Lys de Darmen) met Jeroen Scheepers terecht.

Vijfjarigen
Bij de vijfjarigen kreeg Hatzidee PR (Spartacus x Indoctro) met amazone Kimberley Winsingh de hoogste punten. De schimmelruin van fokker P. Klapdoor, die in eigendom is van P. Klapdoor & R. Hatzman, kreeg zowel een negen voor het springen als een negen voor het gaan tussen de hindernissen. De tweede plaats was voor Nicolo (Namelus R x Lancer II) onder Pieter Keunen. Nicolo werd gefokt door K. Muehlenberg en is nu in eigendom van Stal Hendrix. Haranta (Zirocco Blue x Carolus) van fokker G. Reuls van eigenaar N. Knape & N. Mestrom eindigde op de derde plaats.

Klik hier voor de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Icanta

Isabella HX (v. Diamant de Semilly) met Tim van den Oetelaar.