Februari = maand van het gebit

Tot 5 controles gratis in de maand februari

Voorkomen is beter dan genezen, dit geldt ook voor het gebit van het paard, pony of ezel. Gebitsproblemen kunnen in een vroeg stadium ontdekt en behandeld worden om serieuze problemen te voorkomen.

– Maakt uw paard proppen?
– Blijft uw paard moeilijk op gewicht?
– Is het paard lastig in de mond tijdens het rijden?

Dan is het verstandig om een afspraak te maken. Ook voor de jaarlijkse gebitscontrole kunt u bij ons terecht.

Onze erkende paardendierenartsen helpen u graag. We beschikken over diverse apparatuur om uw paard zo goed mogelijk te helpen: van handmatig raspen tot elektrisch vijlen. Diastema’s (= ruimtes tussen de kiezen) worden uitgespoeld en eventueel opgevuld. Eenvoudige extracties en het verwijderen van wolfskiezen is uiteraard ook mogelijk. Om uw paard beter te behandelen, is in sommige gevallen aangepaste sedatie nodig. Heeft uw paard complexere problemen, zoals EOTRH? Zijn tandextracties en/of dentale röntgen noodzakelijk? Dan behandelen we uw paard graag bij ons op de praktijk.

Tijdens de maand februari 2023 zijn gebitscontroles tot en met 5 paarden gratis op 1 adres. U betaalt enkel de visitekosten.  Vanaf het 6e paard worden de standaard gebitscontrolekosten in rekening gebracht. Kosten voor behandelingen zijn niet inbegrepen. Het is ook mogelijk om met uw paard(en) naar de praktijk te komen. Dan vervallen de visitekosten.

Voor het maken van een afspraak zijn wij dagelijks telefonisch bereikbaar tussen 08.00 en 17.00 uur.

 

(Op de foto zie je een 3-jarig paard dat aan het wisselen is)