50% korting op test ziekte van Cushing/PPID

De ziekte van Cushing oftewel PPID (Pituitary Pars Intermedia Dysfunction) is een storing van de hormoonafgifte in de hersenen. Tot 20% van de paarden boven de 15 jaar krijgt te maken met deze ziekte. De belangrijkste symptomen van PPID zijn hoefbevangenheid en overmatige haargroei met een typische krullende vacht. Andere symptomen zijn verminderde weerstand, slechte wondgenezing, verminderde rugbespiering met een bolle buik, vetbulten boven de ogen en een verminderde vruchtbaarheid.
PPID wordt gediagnosticeerd door middel van een bloedonderzoek. In het bloed meet men de hoeveelheid ACTH. In september en oktober heeft ieder paard een lichte stijging van het ACTH, maar bij paarden met PPID stijgt de ACTH nog veel harder. Daarom raden wij aan om in het najaar een (controle)onderzoek te doen bij paarden met PPID of paarden die verdacht worden van PPID. PPID is met medicijnen goed te behandelen.

Boehringer Ingelheim biedt van 1 september tot 31 oktober 2023 50% korting op de PPID testen (m.u.v. visitekosten, kosten voor bloedafname en verzendkosten). De actie geldt zolang de voorraad strekt.
Wilt u een afspraak maken voor een bloedafname van uw paard? Neem dan telefonisch contact met ons op. Voor afspraken zijn we tussen 08.00-17.00 uur bereikbaar op het volgende telefoonnummer: 0485 34 68 92