Dekseizoen 2018 van start!

Het dekseizoen is weer van start gegaan. We hopen natuurlijk dat er mooie gezonde veulens geboren worden en dat de merries weer snel drachtig worden.

Zoals u gewend bent, kunt u tijdens het dekseizoen elke dag van de week (ook op zon- en feestdagen), zonder afspraak terecht in Wilbertoord van 09.00 uur tot 09.45 uur voor veterinaire begeleiding van hengstige merries. Voor een afspraak op een ander moment kunt u bellen via 06-53695344. De veterinaire begeleiding blijft in handen van Jan Pen, werkzaam voor DAC de Peelhorst in Mill.

Voor andere behandelingen, zoals zieke paarden of röntgen, wordt u verzocht een afspraak te maken via DAC de Peelhorst in Mill: 0485-477555.

Wij kunnen van vrijwel alle hengsten die met diepvries of vers sperma beschikbaar zijn de inseminatie van uw merrie verzorgen.

Mocht u voor een hengst uit het buitenland kiezen dan dient u er rekening mee te houden dat het sperma in sommige gevallen al een dag van tevoren besteld moet worden en het niet altijd op zondag en/of maandag beschikbaar is. Het is verstandig de merries voor deze hengsten tijdig te laten controleren.

Ook is het mogelijk uw merrie te laten spoelen voor Embryo Transplantatie (ET) met een eigen of gehuurde draagmerrie. Wij geven u graag advies.

Met ingang van 1 januari 2015 is de ‘Regeling Paardensperma 2015’ van kracht geworden. De overheid wil met behulp van deze regeling precies controleren welke weg sperma heeft afgelegd. Dit betekent dat de identificatie van merries, hengsten en doses sperma erg belangrijk is geworden. Alle sperma moet vanaf heden vergezeld gaan van een geleidebiljet. Wij verzoeken u vriendelijk het paspoort van uw merrie of een kopie van het stamboekpapier mee te brengen zodat wij de merrie kunnen identificeren en het chipnummer van de merrie kunnen noteren.

Tot ziens in Wilbertoord!